~Amning på gott & ont~

”Amning”..ett omtalat ämne! 

Vissa tycker det är en självklarhet.. andra tycker helt tvärtemot. Jag valde att amma båda mina döttrar för att jag kände att det var det bästa. Men med min äldsta blev det bara 3 månader av olika skäl. Nu med min yngsta blev det annorlunda.. det blev bara att vi fortsatte, och nu ett och ett halvt år senare ammar jag faktiskt fortfarande några gånger per dag! Detta har blivit både på gott och ont, då lillfis har varit extremt mammig hela denna tid och accepterar bara mig i de flesta situationer. Min sambo får tex absolut inte lägga henne på kvällen, så jag får ta läggningarna 7 dagar i veckan.. vet att alla säger att man får ta fighten, men då hon ej sovit en hel natt på 19 månader och väcker mig varje natt fortfarande för att hon vill upp och snutta på mig, och sen full fräs hela dagen, så är man rättså trött för att ta en sömnfight på kvällen.. inte så roligt heller när hon är så himla ledsen eller illvrålar ända tills jag kommer in i rummet och tar över läggningen. Egentid är man inte bortskämd med och ofta har hon skullat vara i famnen konstant. Det är ju såklart jättemysigt att vår lilla dotter vill vara nära mig hela tiden.. men det blir ofta svårt när man ska göra något. Känner att det blivit så här pga att jag ammat så länge.. men samtidigt är det en väldigt bra tröst när hon behöver, samt en mysig stund och också bra näring för henne fortfarande. Även om det känns som det både varit fördelar och nackdelar med att amma länge så ångrar jag ändå inte beslutet.

Någon mer som ammat länge och hur blev det för er?💕

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s